Honduras is gelegen in het hart van Midden-Amerika en een fantastische plek voor jullie lustrumreis, wat een robuuste parel! We zijn er onlangs (Juli 2016) nog met de lustrumfiesta 4×4 op onderzoek uit geweest, echt heel gruwelijk. Lustrumreizen naar Honduras zijn namelijk (nog) niet zo bekend onder het grote publiek, het toerisme is nog redelijk klein in Honduras maar dat gaat in de toekomst zeker groeien.

Honduras wordt begrensd door Nicaragua, Guatemala, El Salvador, de Stille Oceaan en de Caribische Zee. De eilanden van Honduras zijn een van de belangrijkste trekpleisters van het land, in het bijzonder Roatán & Utila. Dit populaire due vormt samen met een handvol kleinere eilandjes de Bay Islands en grenzen aan de zuidelijke einde van de Meso-Amerikaanse Barrier Reef, het grootste rif in het noordelijk halfrond. Een ongerepte oase van levendige koraal, gigantische sponzen, en honderden vissoorten. Dit gebied is een magneet voor duikers, snorkelaars, vissers en zeelieden, evenals landrotten op zoek naar zon, zee en strand. Op Utila kan je betaalbaar je PADI halen en bovendien heerlijk feesten tot in de late uurtjes.

Lustrumreis Honduras Utila Roatan

Lustrumreis Honduras Midden-Amerika Pico Bonito

Weer terug op het vasteland van Honduras, waar meer dan drie kwart van het land ruig en bergachtig gebied is, perfect voor outdoor avontuur. Pico Bonito National Park, gelegen in de buurt van de Caribische kust van de stad La Ceiba, is de thuisbasis voor wilde jungle avonturen en woeste rivieren. Het grootste meer van Honduras, Yojoa, is omgeven door nevelwouden, thermale bronnen, Lencan ruïnes, en honderden soorten tropische vogels. In de buurt van Yojoa ligt de immense waterval Pulhapanzak, echt een hele dikke waterval waar je een mooie tour kan doen die onder de waterval doorgaat.

Natuurlijk is er ook nog de vallei van Copán, een wereldberoemde archeologische plaats van de Maya’s in Honduras. Hier kun je met je club zwerven over oude pleinen, tempels beklimmen en de prachtige monumenten bewonderen, die het verhaal vertellen van de eens zo grote Maya heersers van Copán. Ervaar met jouw jaarclub deze schitterende bestemmingen in Honduras voordat dit land populair is bij het grote publiek!

Lustrumreis Honduras in combinatie met Nicaragua of Guatemala

Een lustrumreis naar Honduras is goed te combineren met een trip naar Nicaragua of Guatemala. Ga bijvoorbeeld eerst naar Nicaragua: beklim een vulkaan op Ometepe, party op de Sunday Funday in San Juan, ga vulcano boarden in Leon en daal af in de Canyon van Somoto. Uiteindelijk vervolg je de reis naar Honduras waar je nog kan genieten van lake Yojoa, de Pulhapanzak waterval, natuurpark Pico Bonito en sluit heerlijk af op Utila of Roatan. Lekker!

Je kan je reis ook beginnen in Guatemala. Verken de fijne koloniale straatjes van Antigua en geniet van het magische Lago Atitlan. Reis vervolgens door naar Honduras, waar je de ruines van Copan aan kan doen, waar je kan raften in Pico Bonito en waar je uiteindelijk kan chillen op Utila of Roatan.

Wil je meer weten over een lustrumreis naar Honduras? Kijk of jouw vraag tussen de veelgestelde vragen staat of mail ons op info@lustrumfiesta.nl.

Lustrumreis Honduras Midden-Amerika Copan Ruinas

Highlights Lustrumreis Honduras

Cuevas de Taulabé

Cuevas de Taulabé

Tegucigalpa

Tegucigalpa

San Pedro Sula

San Pedro Sula

Guanaja

Guanaja

Pulhapanzak

Pulhapanzak

Pico Bonito National Park

Pico Bonito National Park

Copán Ruinas

Copán Ruinas

Utila & Roatan

Utila & Roatan

Neem contact op voor een unieke lustrumreis naar Honduras!

Volg ons op social media!

LinkedIn
YouTube
Instagram